Toggle Nav
Gratis verzending vanaf € 75,-
Alle kleuren leverbaar voor de beste prijs
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF uitgeroepen tot 'Beste uit de test'!

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF uitgeroepen tot 'Beste uit de test'!

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

De consumentenbond heeft  alle muurverven getest op dekking, schrobvastheid en uithoudingsvermogen om de beste muurverf van 2018 te kunnen benoemen. De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is uitgeroepen als beste uit de test met waanzige score van een 8,7!
 

  • Dekking
    Om de dekkingsgraad van de verschillende muurverven te kunnen testen wordt er een zwarte streep aangebacht op een gipsplaat. Daarna wordt er iedere 24 uur een laag muurverf aangebracht om te bekijken hoeveel lagen er nodig zijn voordat de streep is verdwenen.

  • Schrobvastheid
    De schrobvastheid is ook een erg belangrijke factor bij de muurverf, dit zorgt er namelijk voor dat je de muren kunt schoonmaken en de verf langer meegaat. Als de consumentenbond dit gaat testen wordt er een gipsplaat geschilderd met de betreffende muurverf, vervolgens mag de verf dan 28 dagen laten uitharden. Als dit is gebeurd wordt de geschilderde gipsplaat gewogen en daarna wordt deze 200 keer gepoetst. Door na de 200 poetsbeurten nogmaals de gipsplaat te wegen wordt er bepaald hoeveel verf er exact verloren is gegaan. Bij deze test heeft de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF een score van een 9,5 weten te behalen!

  • Uithoudingsvermogen
    Na deze twee testen wordt ook nog het zogenoemde uithoudingsvermogen van de muurverf getest. Hierbij wordt gekeken hoe de verf reageert op de blootstelling aan bijvoorbeeld UV en vocht. Deze test duurt ongeveer 4 uur en wordt 250 keer gedaan.

Naast deze drie verschillende testen wordt er natuurlijk ook nog gekeken naar het gemak van de verweking van de verf. 

De beste muurverf: Sikkens alphacryl Pure Mat SF

De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF heeft alle concurrentie glansrijk achter zich weten te laten. De uitzonderlijke scores: 10 voor hechting en een 9,5 voor schrobvastheid zegt genoeg over deze topper. 

De consumentenbond

De consument geeft aan dat het voor de consument erg belangrijk is om naar de schrobklasse te kijken bij de aankoop van  muurverf. Vooral voor gezinnen met kleine kinderen is het natuurlijk erg gemakkelijk dat je de muren kunt afpoetsen en dat je niet telkens opnieuw je muren moet gaan schilderen als ze vies zijn.

De glansgraad is ook erg belangrijk bij het maken van een keuze voor de juiste verf. Glanzende verf is namelijk  slijtvaster, makkelijker schoon te houden en beter bestand tegen vocht. Door het gebruik van matte muurverf vallen oneffenheden in je muren weer minder op en dit zorgt voor een zachtere uitstraling.