Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

Alles wat je moet weten over Little Greene

Alles wat je moet weten over Little Greene

Wat is de allerbeste verf? Welke is het meest duurzaam?

 

In deze blog geven we Little Greene een podium. Waarom? Omdat wij vinden dat Little Greene niet de aandacht krijgt die zij verdienen.

Als het over schilderen gaat dan praten we al snel over Sikkens en Sigma. Want deze merken worden al jaar en dag gebruikt door de vakmannen en hebben ondertussen de kwaliteiten al bewezen. Wij benoemen deze 2 merken de Audi en Mercedes van de verven. Niemand zal zeggen dat het slechte verven zijn, maar de ene zweert bij Audi en de ander bij Mercedes, welke van de verven wie zijn, laten we graag aan de schilders over.

Jarenlang hebben wij gedacht dat er kwalitatief niets boven deze 2 ’S-en zouden gaan, totdat we veel vragen kregen van onze klanten over Little Greene verf. Wij hebben deze verf met onze schildersmentaliteit tijden afgehouden. Het was een mooi verkooppraatje van Little Greene dat de verven ECO A+ zijn en het 1 van de verven was met de minste VOS. Dat er kinderbedjes mee geschilderd kunnen worden en zelfs kinderspeelgoed, zonder dat het slecht zou zijn voor de kinderen wanneer ze erin gaan bijten. Wij zelf dachten dat de verf een beetje ‘overrated’ was. Totdat...

Bij stom toeval kwamen wij in contact met de vertegenwoordiger van Little Greene en hij deed het beste wat je als vertegenwoordiger kan doen tegen een paar eigenwijze schilders ; Hier heb je een pot verf, schilder daar maar eens mee. Die pot verf heeft uiteindelijk 3 maanden ergens in een kast gestaan maar omdat we graag schilderen ; toch maar eens proberen.

Vanaf dat moment waren we om. Waarom? De dekking en rendement van deze verf is waanzinnig goed, Na al die jaren Audi en Mercedes moesten wij flink wennen want er was een merk dat deze merken overtrof….. En de prijs?

Little Greene is absoluut niet goedkoop, maar reken de prijs per m2 maar eens om : 10 liter voor € 272,- schrobklasse 1

Daarentegen staat een Sikkens en Sigma van € 180,- euro in de beste kwaliteit schrobklasse 1 van 10 liter

 

Rendement van de Sikkens en Sigma : 80-90m2 per 10 liter

Rendement van de Little Greene verf : 120-140m2  per 10 liter

 

Wanneer we uitgaan van het laagste rendement dan kost een m2 schilderwerk in de Sikkens of Sigma € 2,25

Hetzelfde doen we met de Little Greene in de best afschrobbare kwaliteit, kosten per m2 : € 2,26

 

Wanneer je buurman of buurvrouw gaat pronken dat ze geschilderd hebben met een ecologische verf die heel duurzaam is, maar wel ontzettend duur maar oh zo mooi door de 30% extra pigmenten blablabla en dat het schilderen een fluitje van een cent is, dan weten jullie vanaf nu dat het verhaal een heel eind klopt,. En dat het precies 1 cent per m2 scheelt.