Dealer garantie verven

Kies een kleurenwaaier

Al eerder gezocht in een waaier van een bepaald merk? Bekijk direct de kleuren van de waaier.

Kies een kleur

Al een kleurtint in gedachten? Filter met deze optie direct op jouw favoriete kleur

Zoeken op kleurnummer of -naam

Weet jij al precies welke kleur je nodig hebt? Gebruik deze optie om direct op een nummer of naam te zoeken

Blauw

Blauw

Blauw wordt beschouwd als gunstig voor de geest en lichaam. Het vertraagt ​​de menselijke stofwisseling en produceert een kalmerend effect. Blauw is sterk geassocieerd met rust en kalmte.

U kunt blauw gebruiken om producten en diensten met betrekking tot netheid (waterzuivering filters, reinigingsmiddelen, wodka), de lucht en de hemel (luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, airconditioners) te bevorderen, water en de zee (zeereizen, mineraalwater). In tegenstelling tot emotioneel warme kleuren zoals rood, oranje en geel; blauw is gekoppeld aan bewustzijn en intellect.

Blauw is een mannelijke kleur; volgens studies, is het sterk aanvaard bij mannen. Donkerblauw wordt geassocieerd met diepte, expertise en stabiliteit; het is een favoriete kleur voor het Amerikaanse bedrijfsleven.

Vermijd het gebruik van blauw wanneer het bevorderen van voedsel en koken, want blauw onderdrukt de eetlust. Blauw-geel-rood is een perfecte kleurenschema voor een superheld.

Lichtblauw wordt geassocieerd met gezondheid, het helen, stilte, begrip en zachtheid. Donkerblauw staat voor kennis, macht, integriteit en ernst.