Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Kwasten

2 producten

2 producten

Kwasten bij Kleurenwaaier.nl

Kwasten zijn het belangrijkste onderdeel van een goede verfklus, daarbij is het wel van belang de juiste kwast bij de juiste ondergrond te kiezen. Uiteraard heeft Kleurenwaaier.nl de keuze uit goedkope en professionele kwasten. Om langer van jouw kwast te kunnen genieten adviseren wij de kwast na iedere verfbeurt goed uit te wassen. 

Welke kwast past bij welke verfklus 

Iedere verfklus en iedere ondergrond is anders waardoor er voor iedere verfklus een type verfkwast de voorkeur geniet. De meest voorkomende verfkwasten zijn acryl kwasten en varkershaar kwasten. Kwasten van varkenshaar behoren tot de beste kwaliteit en zijn ook het meest duurzaam in gebruik. Het voordeel van varkenshaar kwasten is dat deze voor verfsoorten op waterbasis als op terpentinebasis gebruikt kunnen worden. Door de stugge haren worden ze wel vaker gebruikt voor verf op terpentinebasis. Acryl kwasten genieten de voorkeur voor watergedragen verf omdat de haren iets soepeler zijn.

Kwaliteit van verfkwasten

Verfkwasten zijn er in veel verschillende soorten en kwaliteiten. Zo heb je de wegwerpkwast waarvan de haren niet altijd even stevig vastzitten, de kwaliteit is dan ook minder goed. Deze kwasten raden wij af te gebruiken bij verfklussen die secuur resultaat vereisen. De wegwerpkwast is wel prima te gebruiken om bijvoorbeeld primer aan te brengen. Heeft u een verfklus waarbij uitstraling en kwaliteit belangrijk is kies dan voor een professionele kwast. Deze hebben langere en meer haren dan de wegwerpkwast. Daarnaast blijven deze haren ook beter vastzitten. De haren van professionele kwasten zijn bovenop gespleten, zit zorgt ervoor dat de verf beter vastgehouden wordt. Daarnaast kunnen professionele kwasten beter uitgewassen worden waardoor ze langer meegaan.  

Reinigen en bewaren van verfkwasten

Vaak worden kwasten vaker dan één keer gebruikt. Zo komt het vaak voor dat een verfklus moet drogen waardoor er de volgende dag pas weer geschilderd wordt. Het is dan wel prettig als de benodigdheden schoongemaakt kunnen worden zodat ze de volgende dag ook nog te gebruiken zijn. Zorg er voor dat de kwasten afgedekt weggelegd worden in plastic of aluminiumfolie, mocht dit niet voor handen zijn is het ook mogelijk de kwasten in een pot met water weg te zetten.
 

Is de verfklus klaar en wil je de kwasten een langere periode bewaren zorg er dan voor dat de kwasten met kwastenreiniger schoongemaakt worden. Vervolgens kun je de kwasten schoonmaken met water en zeep. Komt het voor dat de kwasten toch nog stug zijn, kun je ze nogmaals schoonmaken met water en zeep.
 

Platte kwasten, ovale kwasten en ronde kwasten

Verfkwasten zijn er in verschillende vormen. Door de vorm worden platte kwasten en ovale kwasten veel gebruikt om grotere oppervlaktes te schilderen. Ronde kwasten zorgen ervoor dat de verf goed verdeeld wordt en geeft daarmee een mooi egaal resultaat. Het voordeel is dat een ronde kwast in kleine ruimtes perfect van pas komt. Zo kan een ronde kwast het beste in de hoeken van bijvoorbeeld kozijnen en meubels komen en toch een egaal resultaat leveren. De ronde vorm zorgt ervoor dat de verf aan alle kanten gelijk verspreid wordt waardoor de verfklus beter gecontroleerd uitgevoerd wordt. 

Daarnaast zijn er ook nog specialistische verfkwasten. Denk hierbij aan een blokwitter, deze is ideaal om muurverf aan te brengen door de grote en brede maatvoering en de lange haren van de kwast. Door het grote oppervlak van de kwast kan er in één keer veel verf aangebracht worden op de muur. Wanneer er juist verf aangebracht moet worden op moeilijk bereikbare oppervlaktes kan gebruik gemaakt worden van een radiatorkwast. Deze kwast heeft een klein lange haren op een klein oppervlak, daarnaast is het op een lange steel met een knik bevestigd zodat de moeilijk bereikbare oppervlaktes eenvoudig bereikt kunnen worden. Wanneer er details voorzien van verf moeten worden kan gebruik gemaakt worden van een penseel. Dit is een zeer dunne kwast die de laatste randjes of details kunnen verven zonder dat er andere oppervlaktes geraakt kunnen worden. 

Kwasten kopen bij Kleurenwaaier.nl

Door ons uitgebreide assortiment zijn wij in staat je de volgende dag te leveren wanneer je voor 16:00 online jouw verf- en/of benodigdheden besteld. Bestellingen die op vrijdag geplaatst worden zullen op zaterdag geleverd worden. Bestellingen die op zaterdag geplaatst worden zullen op dinsdag geleverd worden. Mocht het toevallig zo zijn dat wij de verven niet direct op voorraad hebben dan laten we dit direct weten en maken we een andere bezorgafspraak. 
Bestel je voor minimaal €75 dan is de verzending gratis.

Heb je vragen? Wij helpen je graag! Of het nu gaat om kleur- of juist technische verfadviezen, wij staan 6 dagen per week voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 en op zaterdag zijn we bereikbaar van 9.00-17.00. Daarnaast ben je ook van harte welkom in onze winkel te 's Hertogenbosch.